Dominique van der Vorst

06-45054794

info@douladominique.nl

 

Het is meer dan 30 jaar geleden dat ik mijn eerste bevalling als leerling-verloskundige deed. Tussen 1987 en 1997 heb ik meer dan 1000 thuisbevallingen begeleid en 500 in het ziekenhuis. Met vele a.s. moeders heb ik weeën weg gepuft en hun ruggen gemasseerd; vele baby’s hebben als eerste aanraking mijn handen gevoeld. Na de geboorte van mijn 4 kinderen ben ik gestopt met verloskunde.

De liefde voor zwangerschap en bevalling is echter nooit over gegaan. Ik heb me georiënteerd in andere vakgebieden gelieerd aan conceptie, zwangerschap en geboorte (Jaap van der Wal, Anna Verwaal, Mia Kalef). Ik ben me bewust geworden dat deze periode in ons leven de basis is, die de rest van ons leven bepaald.

Hoe liefdevoller, bewuster, in verbinding, ontspannen deze periode voor de moeder en haar kind is….hoe veerkrachtiger, vol levenslust en vertrouwen zij het leven aan kunnen. De andere a.s. ouder kan hier een belangrijke rol in vervullen.

Ik heb ervaring met een breed scala aan bevallingen: de natuurlijke, de stuitligging, de premature, de keizersnede, de VBAC, de inleiding, de epidurale, de watergeboorte. Ik ben tweetalig Nederlands/Engels en begeleid zowel Nederlandse als internationale families.

Mijn rol als doula is vooral om je te ondersteunen en informatie te verstrekken, om ervoor te zorgen dat je je veilig, zelfverzekerd en ontspannen voelt tijdens zwangerschap en bevalling. Ik ben er voor jou, respecteer je behoeften en wensen, spreek je moed in, luister naar je en stel je gerust. Het is mijn intentie om intuïtief en bewust aanwezig te zijn, om aan te voelen wat er (niet) nodig is

 

TERUG NAAR OVERZICHT