Annemiek Verbeek

06-24632388

doula@annemiekverbeek.nl

www.doulageboorte.nl

Sinds ik begonnen ben met de opleiding tot doula, begin 2017, stel ik mezelf vrijwel dagelijks de vraag: wat voor soort doula ben ik, of wil ik zijn? De dingen die ik niet ben, zijn eigenlijk niet zo boeiend. Waar sta ik voor? Hoe zie ik zwangerschap en geboorte? Wat zie ik als mijn rol? Waar gaat mijn doula-bloed sneller van stromen? Ja, bevallen is oer en rauw en fascinerend en ik ervaar het als een eer dat vrouwen mij op zo’n bepalend moment in hun leven aan hun zijde vertrouwen. Uit de honderden verhalen die ik in tien jaar tijd als journalist en moeder hoorde en las, is me één ding steeds duidelijker geworden: uiteindelijk is het ‘waar’ van de bevalling minder belangrijk dan het ‘hoe’. Wat vrouwen belangrijk vinden, duh!, is dat ze gezien en gehoord worden. Dat ze respectvol behandeld worden en empathische zorgverleners treffen.
Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk, en soms ook lastig, het is om tijdens je zwangerschap, bevalling en ouderschap je eigen keuzes te maken. Om de regie te houden. Maar ook: om steun te krijgen, hulp te aanvaarden, anderen jou te laten dragen in deze mooie, maar soms ook onzekere overgangsperiode.

Als doula kan ik je in deze prachtige, spannende, leuke, gekke, intense periode extra ondersteuning bieden. Met massages, Spinning Babies-oefeningen, gesprekken en indien nodig het (door)verwijzen naar specifieke experts in mijn uitgebreide netwerk. Waar en hoe je ook bevalt; ik ben er voor jou.

 

TERUG NAAR OVERZICHT