links

Hier vind je een lijst van links naar informatieve pagina’s en websites voor bezoekers van deze site en voor de leden van de NBvD.

Facebook

NBvD op Facebook

De NBvD zit ook op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de NBvD en haar doula’s en rondom geboorte in Nederland in het algemeen.

Verloskundigen (KNOV)

Dé site van de beroepsorganisatie van en door verloskundigen met informatie voor (aanstaande) zwangeren en (toekomstige) verloskundigen.

Gynaecologie (NVOG)

NVOG Nederlandse Vereniging voor Obsteterie & Gynaecologie. Informatie en voorlichting voor patiënten en hulpverleners van de landelijke vereniging van Gynecologen.

Kennispoort Verloskunde

Een digitale kennisplatform voor verloskundig onderzoek in Nederland. Bestemd voor professionals op het gebied van verloskunde.

Geboortebeweging

De GeboorteBeweging is een netwerk van moeders, vaders, vroedvrouwen, doula’s, zwangerschapsbegeleiders en andere mensen die zich betrokken voelen bij de geboorte van onze kinderen.

College perinatale zorg

Het College Perinatale Zorg (CPZ) is een landelijk college waarin alle veldpartijen die te maken hebben met de perinatale zorg in Nederland, samenwerken.

Goed Geboren

Netwerk Goed Geboren. Samenwerken aan verbeteren van geboortes.

Borstvoeding.nl

De Samenwerkende Borstvoedingorganisaties (SBO) is een overleg van vijf organisaties die actief zijn op het gebied van het beschermen, bevorderen en ondersteunen van borstvoeding. 

Human Rights in Childbirth

Human Rights in Childbirth is a Hague-based international organization committed to political activism and legal advocacy for rights-based, evidence-based maternity care around the world. Rechten omtrent zwangerschap en geboorte.

ENCA

European Network of Childbirth Associations (Europese organisatie over geboorte)

European Doula Network

Europese organisatie van doula’s (EDN)

Cochrane Summaries

Meta-analyses van medisch wetenschappelijk onderzoek door de Cochrane collaboration, in een doorzoekbare database.

Website doula.nl

Nederlandse doula website, niet gelieerd aan de beroepsvereniging, met informatie over de doula en een lijst van doula’s in Nederland.

Scem

Website over medische bijscholingen.

Zorgwijzer – Pijn tijdens de bevalling

Pijn bij een bevalling is één van de dingen waar veel vrouwen zich (misschien wel onterecht) zorgen om maken. Vandaar dat de nieuwe zorgwijzer uitlegt hoe vrouwen die zwanger zijn (of dit graag willen worden) zich kunnen voorbereiden en kunnen omgaan met de pijn tijdens de bevalling.