Catharina Ooijens

06-13304832

catharinaooijens@kpnmail.nl

Begeleiding “samen de bevalling in”

In de begeleiding “samen de bevalling in’’ gaan we dieper in op hoe uw partner en/of andere intimi u kunnen begeleiden en u tot steun kunnen zijn bij de geboorte van uw kind.
Na een consult “samen de bevalling in” vormt u met elkaar een sterk team.
De begeleiding “samen de bevalling in” wordt bij u thuis of in het ziekenhuis gegeven.

Waarom deze begeleiding?

Een bevalling waar u “verplicht” in het ziekenhuis moet bevallen kan bewust of onbewust extra zorgen en onzekerheid bij u oproepen.
Uw partner en/of andere intimi zijn waarschijnlijk uw steun en toeverlaat tijdens deze belangrijke gebeurtenis. Maar ook zij kunnen zich onzeker voelen, bijvoorbeeld over wat zij voor u kunnen betekenen tijdens uw bevalling.
Verder zijn er vaak vragen over de gang van zaken in het ziekenhuis.

Inhoud van de begeleiding

In de begeleiding besteden we aandacht aan aanvullende zorg, zoals houdingsadviezen, ademhalings-coaching en specifieke massage-technieken. Deze adviezen en technieken helpen een vrouw en haar ondersteuner(s) om de bevalling als positiever en bevredigender te ervaren.
Daarnaast krijgt u adviezen over het opstellen van een zogenoemd ‘bevalplan’. Het doel hiervan is om de bij uw bevalling betrokken zorgverleners van uw wensen en behoeften op de hoogte te brengen.

Doelgroep

De doelgroep van de begeleiding “samen de bevalling in” zijn paren of alleenstaanden die zonder hulp van een bevallingscoach willen bevallen, maar wel ondersteuning en tips kunnen gebruiken ten aanzien van de begeleiding tijdens de bevalling.
http://http//www.ntog.nl/dynamic/media/3/documents/NTOG_2015_9_web.pdf

TERUG NAAR OVERZICHT