Maartje Bruning

06-57195819

maartje@motherme.nl

www.motherme.nl

Als klein meisje wilde Maartje verloskundige worden, zingend op het toneel staan of met fleurige stoffen werken. Het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat zij jarenlang heeft voortgezet. Na de geboorte van haar 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) ziekenhuisbevallingen bewust mee te maken vroeg zij zich af wat zij zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallings- cultuur. Dat heeft ertoe geleid dat zij in 2013 haar opleiding bij JJ doula en in 2014 een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente heeft afgerond. De combinatie van beide professies bieden haar de mogelijkheid een zwangere vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Alle kennis die zij inmiddels heeft opgedaan heeft geleid tot het ontwikkelen van een partner workshop, in zowel Nederlands als Engels. In deze workshop ‘Gewoon Bevallen’ worden jij en je partner in 1 dag verteld wat er allemaal bij een bevalling in Nederland komt kijken, en krijg je praktische tips, oefeningen en veel informatie over hoe je met de kracht van de geboorte van je kindje om kan gaan. Deze workshop wordt zowel groep- als in privé sessies gegeven, in Amsterdam en in Haarlem en is ontwikkeld in samenwerking met diverse geboorte professionals.

Inmiddels heeft Maartje al meer dan 85 bevallingen begeleid, zowel thuis als in het ziekenhuis en is zij heel dankbaar voor alle bijzondere momenten die zij heeft mogen meemaken met haar cliënten en de hechte samenwerking die ze heeft met de ziekenhuizen en verloskundigen in/om Amsterdam. Een gedeelte van haar cliënten worden actief doorverwezen door diverse ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken en ze heeft inmiddels veel stellen begeleid met een ‘andere’ of meer medische zwangerschap en bevalling, zelfs tot in de OK, mocht dat nodig zijn.
Engels, Nederlands, Duits, Italiaans spreekt zij vloeiend en Frans beheerst zij redelijk. Het is aan te raden je door haar in het Nederlands of Engels te laten begeleiden, want dat is waarschijnlijk de voertaal aan je kraambed. Als je het prettig vindt, bespreekt zij de dingen met jou of je partner in een andere taal die zij beheerst, of vertaalt zij voor je tijdens de bevalling.

Cliënten worden aangenomen binnen een straal van 30 kilometer rondom Amsterdam en zolang de planning dat toelaat. Maartje neemt altijd een yogabal mee, soms wel 2, dus zij wordt niet snel over het hoofd gezien in het verkeer ! Graag komt Maartje bij je langs om kennis met je te maken en je te vertellen wat zij als doula voor jou zou kunnen betekenen.

TERUG NAAR OVERZICHT