voor ouders

Citaten van ouders

“Ik heb marathons gelopen, ik ben met zware bepakking hoge bergen overgetrokken en ik heb wel eens een dienst van veertig uur gedraaid, maar die bevalling van mijn vrouw was het zwaarste en meest uitputtende wat ik in mijn leven heb meegemaakt. We hadden het nooit zonder de doula kunnen doen. Ze was voor ons echt van onschatbare waarde.”

Happy Attractive Mixed Race Couple Burping Thier Smiling Son.

“De doula ondersteuning betekende voor mij een bevalling thuis, waarbij ik geholpen ben mijn grootste angsten al tijdens de zwangerschap onder ogen te zien. Hierdoor kreeg ik het zelfvertrouwen om de bevalling op een zo prettig en ontspannen mogelijke manier te ervaren.”

“De doula was voor ons een steun en toeverlaat in een zeer moeilijke en emotionele periode. Door alles wat we voordien hadden meegemaakt, hadden we behoefte aan iemand die de touwtjes in handen hield en er onvoorwaardelijk voor ons zou zijn.”

“Ik had niet gedacht dat een doula zoveel kon betekenen bij een geplande keizersnede. Ze hielp ons het geboorteplan aan te passen, ze ondersteunde mijn man en mij tijdens al die uren die we moesten wachten totdat we eindelijk aan de beurt waren, ze was er voor me terwijl mijn man mee mocht met ons pasgeboren zoontje, ze maakte een prachtig geboorteverslag en ik kon eindeloos met haar napraten over al wat ik had meegemaakt, zo vaak ik wou!”

afbeelding

“Ik wou dat ik bij mijn eerste al een doula had gehad. Echt genieten! Ik heb deze doula dan ook gevraagd of ze er straks bij mijn derde bevalling ook voor ons wil zijn!”

“Als alleenstaande ben ik vrij vroeg in de zwangerschap op zoek gegaan naar een geschikte doula. Het was fijn om iemand te kennen die ik alles kon vertellen wat ik normaal mijn partner zou hebben verteld.”

“We hebben wat afgelachen met z’n drietjes tijdens de bevalling. Niets helpt een ontsluiting zo goed op weg als lachen, zei m’n doula steeds, waarop m’n man weer een mop uit z’n mouw schudde! Zonder doula, zouden wij beiden echt nooit zo ontspannen zijn geweest!”