Yolande Kusse

06-41909973

yolandekusse@gmail.com

www.doulagaia.nl

Persoonlijke stukje:Van jongs af aan voelde ik een passie voor het moederschap en wilde ik vroedvrouw worden. Het liep anders, ik werd verpleegkundige in het kinderziekenhuis en na de geboorte van mijn oudste zoon wijkverpleegkundige.

Mijn beide zoons zijn thuis geboren met steun van vriendinnen (doula’s). Twee vriendinnen vroegen mijn hulp bij hun bevalling, een bevalling in het ziekenhuis en bevalling in bad thuis. Rond de geboorte van mijn kleindochter kwam mijn droom alsnog uit als doula.

Om jou goed te begeleiden vind ik vertrouwen in elkaar een belangrijke voorwaarde. Na een uitgebreide kennismaking beslissen we hoe wij met elkaar verder gaan.

Ik bied een basis pakket voor de begeleiding. De vergoeding hiervoor stem ik af op jouw persoonlijke situatie. Voor de bevalling spreken we elkaar minimaal 2 keer bij jou thuis. Mijn begeleiding bestaat o.a. uit voorbereiding en voorlichting over yoga, HypnoBirthing, voeding, opstellen van een geboorteplan, omgaan met pijn, bevallingshoudingen en rituelen rond en tijdens de geboorte.

Graag geef ik jou een massage voor – en tijdens de bevalling, dit zie ik als een belangrijk onderdeel van mijn doula begeleiding.

Naast het basispakket bied ik een korte zwangerschapscursus, extra massages, begeleiding naar de verloskundige of gynaecoloog. Ook maak ik foto’s en /of een compleet geboorteverslag. Na de bevalling is postpartum begeleiding mogelijk. Ik kan jullie de eerste 24 uur na de bevalling verzorgen en/of aansluitend aan de kraamzorg.

Vanaf minimaal 2 weken voor de uitgerekende datum sta ik ‘op wacht’. Gedurende die periode ben ik 24/7 bereikbaar voor vragen via de mail/ what’s app / telefoon of kom ik thuis bij je langs.

Ik werk samen met deskundigen op het gebied van o.a. zwangerschapsyoga, HypnoBirthing, voetreflex massage, Healing -en Reading, familieopstellingen, Orthomoleculaire therapie, baby massage en geboorterituelen (belly binding, sluitingsritueel).

Ik vind belangrijk dat er een open sfeer en verstandhouding ontstaat tijdens de bevalling met jouw zorgverleners, verloskundige of gynaecoloog. Dit is vooral belangrijk als er afgeweken moet worden van je geboortewensen en medische interventie nodig is, zoals een inleiding, epidurale pijnstilling of een keizersnede. Door mijn medische achtergrond ben ik bekend met de werkwijze van het ziekenhuis en kan hier op anticiperen.

Voor meer informatie verwijs ik jou naar mijn website www.doulagaia.nl.

TERUG NAAR OVERZICHT